Koningin Máxima beleefde gisteren (dinsdag) een succesvolle eerste werkdag in het Zwitserse Davos. Waar ze een speech gaf én met wereldleiders sprak, maar ook modisch wist te verrassen.

Majesteit begon haar dag met een openingsspeech tijdens een lunchsessie, die je hieronder terug kunt zien.

Verder stonden er allerlei vergadersessies op de rol, zoals deze met de president van Botswana.

Article continues after the ad

Wat ze draagt is natuurlijk bijzaak op dit soort dagen, maar ook wat dat betreft stelde onze koningin bepaald niet teleur. Ze koos voor een Natan-outfit met een leren rok. Maar het echte spektakelstuk droeg ze als ze zich van zaal naar zaal verplaatste in de Zwitserse kou.

We schreven onlangs al dat Máxima de weg momenteel weer helemaal heeft gevonden naar de rekken van Oscar de la Renta, en nu blijkt ze daar ook een prachtige winterjas te hebben gescoord, die we nog niet bij officiële bezigheden hebben gezien maar die wél oogt als Máxima's nieuwe favoriet. 

Het officiële prijskaartje is wel bijna 8.000 euro, maar wellicht scoorde Máxima 'm ook in deze supersale? Hoe het ook zij: het staat haar prachtig, en waarschijnlijk zien we 'm over tien jaar nog voorbij komen. #investering

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in