De kleuren, de tas, de Amalia-connectie. Anatomie van een outfit.

Koningin Máxima is wel van de attente details in haar outfits. Een knipoog naar een van haar dochters. Een stukje flag dressing. Een fijne kleurrijke knipoog. Haar look van gisteren deed het zelfs alle drie.

Voor haar bezoek aan de vluchtelingen in de Amsterdamse RAI koos Majesteit voor een lekkere gele pantalon en top van Natan met een lichtblauwe jas, perfect in de kleuren van de Oekraïense vlag (en bovendien een van haar favoriete kleurencombinaties).

Article continues after the ad

Zelfs haar tasje, van het Rotterdamse Rough Studios, kwam in de gepaste kleuren. En natuurlijk, we spreken hier toch over Máxima, was het afgemaakt met een fijn paar gele hakken van haar geliefde Gianvito Rossi.

Maar het was de Natan-jas die misschien wel het meeste opviel, omdat dat een hele bekende jas is van haar dochter Amalia. Zij droeg 'm op Koningsdag 2021 in Eindhoven (wat je noemt een zichtlocatie!) én Koningsdag 2019.

Het was de tweede keer in korte tijd dat Máxima een jas leende van de kroonprinses. De vorige keer was het Amalia's jas van tijdens haar binnengeleiding bij de RVD (Máxima droeg die keer op Amalia's schoenen). Al kun je je afvragen wie toen van wie leende. Ditmaal lijkt Máxima zeker weten in Amalia's kast te hebben geshopt om de Oekraïense vlag bij elkaar te sprokkelen.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in