Die jurk en hoed zouden we uit duizenden herkennen.

Het moet een kort nachtje zijn geweest voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima in hun Hotel Adlon in Berlijn. Gisteravond zaten ze tot laat strak in het pak bij het staatsbanket, vanochtend om 9.00 uur meldden ze zich alweer fris bij de beroemde Reichstag.

Daar gaan de Oranjes in gesprek met bondsdagpresident Wolfgang Schäuble, maar bezoeken ze ook de befaamde koepel die uitzicht biedt op grote delen van de hoofdstad.

Article continues after the ad

Het werd wel een beetje een zoekplaatje, met mondkapje én very Berry omlijsting...

Zinderend warm

Waar het vandaag heel ander weer belooft te zijn dan gisteren, toen Willem-Alexander en Máxima geheel in Nederlandse stijl arriveerden met wind en veel regen. Vandaag zou het 31 graden worden in Berlijn, met veel zon.

Voor de gelegenheid koos Majesteit een prachtige outfit die we héél goed kennen: ze droeg de Natan-look mét dezelfde hoed (een Berry Rutjes) in 2019 ook naar Royal Ascot, waar deze favoriete foto of all time (hieronder) van ons koningspaar werd gemaakt.

Gelukkig heeft Majesteit vaker met het warmte-bijltje gehakt (de vaste lokken zullen daar vast ook mee te maken hebben) en weet ze als geen ander zich te kleden op enige hitte. Al zou ze zelf vermoedelijk ook liever gewoon een fijn slippertje aan hebben getrokken.

Cultuur en politiek

Na de Reichstag vertrekken de Oranjes naar de expositie ALL GOOD(S), waar ze een rondleiding krijgen van Hella Jongerius door haar tentoonstelling. Na de lunch staat er nog een meeting met de Bondsraad op de planning.

De tweede dag van het staatsbezoek aan Berlijn draait om de veelzijdigheid van de Duits-Nederlandse relatie op het gebied van politiek, economie, wetenschap en cultuur. Ook demissionair minister-president Rutte en demissionair ministers Kaag en De Jonge zijn mee naar de Duitse hoofdstad.

Auf Wiedersehen, Angela

Vanmiddag gaan de Oranjes langs bij Angela Merkel, bij wijze van officieus afscheid nemen van de bondskanselier voor ze in september definitief afzwaait. En vanavond zitten we hier op Nouveau.nl klaar voor weer een feestelijke avond: een concert van het Koninklijk Concertgebouworkest dat ons koningspaar aanbiedt.

Waar Majesteit ongetwijfeld weer een showstopper van een look uit de koffer trekt. Een Duitse wellicht? De tijd zal het leren...

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in