Het is 32 graden in Dubai en Majesteit heeft een lange dag.

Het komt ook op eigen bodem regelmatig voor dat Máxima twee evenementen bezoekt op één dag. Dan stapt ze in de norm bij haar middagprogramma in de auto in dezelfde outfit als die ze 's ochtends droeg. Maar in loeiheet Dubai (32+ graden) koos ze toch voor een wissel.

Haar fantastische Natan-pak mag dan enig gekleurd hebben bij de kas in de woestijn waar ze vanochtend was, het materiaal is vrij dik. En hoewel het binnen bij de World Expo heus fijn ge-airconditioned zal zijn, vroeg het middagprogramma daar in de VAE toch om iets luchtigers en vooral ook koninklijkers.

De koninklijke golfkar rijdt voor...

Article continues after the ad

Máxima koos voor de gelegenheid voor een jurk van Natan die net als haar Dubai-keuze van gisteren óók al mee mocht naar warm Indonesië. Leuk detail: dit is een schaars Natannetje dat zowel bij HM als bij de Belgische koningin Mathilde in de kast hangt.

De jurk in Indonesië

De Oranjes zijn de rest van de dag op de World Expo, waar ze nu langzaam beginnen met de voorbereidingen op het diner waar het koningspaar bij aanschuift. Het is er drie uur later dan in Nederland. Of Majesteit voor die gelegenheid wéér een outfitwissel inplant lijkt sterk de vraag: er mogen bij het diner geen foto's worden gemaakt.

Landgenoten! In Dubai!

Vanavond vertrekt het koningspaar weer naar Den Haag.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in