Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima, diplomatic dressing en het staatsbezoek aan Zweden

Welke Zweedse designers maken een kans? Volgende week dinsdag begint het staatsbezoek van het koninklijk paar aan Zweden. Zo'n event is bedoeld om de onderlinge banden aan te halen, de wederzijdse landen bij elkaar te promoten en dient ook gewoon als handelsmissie, want zo zijn we ook wel weer. H...

Máxima, diplomatic dressing en het staatsbezoek aan Zweden

Welke Zweedse designers maken een kans?

Volgende week dinsdag begint het staatsbezoek van het koninklijk paar aan Zweden. Zo'n event is bedoeld om de onderlinge banden aan te halen, de wederzijdse landen bij elkaar te promoten en dient ook gewoon als handelsmissie, want zo zijn we ook wel weer.

Het favoriete onderdeel van liefhebbers van royalty en fashion is natuurlijk de kleding en de juwelen die altijd met zorg worden gekozen. Qua bling mag koningin Máxima gerust iets indrukwekkends uit de kluis laten halen, want de dames Bernadotte beschikken over spectaculaire tiara's en diademen. Koningin Silvia wist in 1983 zelfs de Queen te overblingen en dat wil wat zeggen. 

Als Silvia uitrukt in, pakweg, de Leuchtenburg parure met saffieren (rechts) of de Braganza Tiara (links - je wéét dat ze van groot geschut houdt), dan is het qua Battle of the Bling niet zo raar om voor volk en vaderland de Stuart der Oranjes weer eens te luchten, het Württenbergje met wat extra accessoires te overwegen of de Saffieren Parure van de inhuldiging in te pakken. Just sayin'.

Máxima eerste galalook in Zweden, in 2001, voor het gekostumeerde feest van Carl Gustaf en Silvia, die 25 jaar getrouwd waren

Dan de royal looks: het is goed gebruik om niet alleen Dutch Design te promoten, maar ook iets van een ontwerper uit het gastland te dragen. Máxima heeft het voor het kiezen, want Zweden kent een levendige fashionscène die door de Zwoyals  geestdriftig wordt gepromoot, van Acne tot By Malina.

Die laatste is meteen ook een prima kanshebber om in beeld te komen: deze avondjurk kost 500 euro en met een Máximaal sausje erover (en misschien een gouden riem van Claes?) kan ie er zomaar uitzien als 5000 euro.

Dan hebben we H&M Conscious, dat voor kroonprinses Victoria al vele duurzame avondjurken leverde.

Romantiek én statementdressing? Er zou zomaar een opdracht vanuit Den Haag kunnen zijn gekomen.

En tenslotte tippen we Louise Xin Couture. Louise biedt duurzame couture te huur aan. Dat gaat een koningin wellicht te ver, maar een speciale opdracht is vast een optie en haar werk is ronduit schitterend en staatsdinerwaardig.

En laten we ons ook mentaal instellen op wat Flag Dressing. De Zweedse vlag is niet de subtielste, maar HM heeft de kleuren al wel in de kast. Het aftellen is begonnen!

Foto's (c) Brunopress, genoemde designers, Kungahuset 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in