Er werd in het interview ingezoomd op twee foto's.

Het is altijd een beetje een sport onder Máxima-liefhebbers: op de achtergrond van foto's of video's vanuit het paleis kijken of er nieuwe foto's te zien zijn. Van de prinsessen, van Willem-Alexander.

Dat leverde in het verleden bijvoorbeeld al eens deze prachtfoto van Máxima zelf op, op de werkkamer van Willem-Alexander die uiteindelijk op haar postzegel zou belandden.

Article continues after the ad

Ook tijdens het interview van Matthijs van Nieuwkerk waren er weer foto's. Maar twee exemplaren waren wel heel bijzonder.

Allereerst was er de foto van de koning, op een pronkplek voor het interview, maar volgens Máxima op dezelfde plek als altijd. Een 'aparte' foto, vindt de interviewer. Máxima: "Ik vind het een mooie foto."

We zien de koning ontspannen op een verjaardagsfeestje, gefotografeerd door iemand die ook aanwezig was op de verjaardag van een vriendin van Máxima. Hij kijkt een beetje ondeugend, zegt Van Nieuwkerk. 'Schalks', een nieuw woord voor Máxima. Ze lacht. "Maar ik was er niet bij, dus dat is dan wel jammer."

Later in het interview gaat het uitgebreid over Máxima's overleden zusje, Inés. Ook zij prijkt in de werkkamer van HM, vanzelfsprekend.

Het is een prachtige, lieve foto. Samen in het gras, Máxima liggend op haar buik, een zonnebril in haar haar. Ines lief lachend naar haar grote zus, een sigaret in haar ene hand, haar andere hand op Máxima’s rug. Ontspannen, casual.

Een prachtig intiem momentje om zo met je landgenoten te delen en zeker een van de meer intieme onderdelen van het interview. Uitgebreid teruglezen waar Majesteit nog meer over vertelde en wat ze precies zei over haar zusje? Je leest het hier.

Beeld: NOS/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in