Een ingezoomde blik op haar outfits van de afgelopen dagen. Smullen!

We zijn de week goed van start gegaan met twee dagen HM in actie. En twee killeroutfits. Die, nu we alle foto's binnen hebben, smeken om een gedetailleerde blik.

Article continues after the ad

Om maar te beginnen met de look van maandag, die letterlijk om door een ringetje te halen was.

Claes en zijn ringen

Gouden ringen en armbanden, het is hartstikke Máxima. En als ze dan ook nog eens verwerkt zijn in een kledingstuk, is dat natuurlijk helemáál optimaal. Claes Iversen bracht in 2019 een couturecollectie uit die helemaal in het teken stond van gouden ringen en banden (geïnspireerd op de Afrikaanse Ndebele-stam, weet Modekoninginmaxima.nl te melden). En HM kocht in elk geval twee stukken uit die collectie.

De jurk die ze gisteren droeg (en eerder al eens in Ierland), en dit nummertje dat ze onder andere uit de kast trok voor haar verjaardags-receptenpost van vorig jaar.

Wie weet komt daar binnenkort nog een derde stuk uit de collectie bij, want wij spotten op het Instagram-account van Iversen de laatste weken steeds weer gouden ringen, en deze pracht van een jurk zou HM zo rondom haar verjaardag ook niet bepaald misstaan...

Naast de toch best dominante jurk was er maandag nog véél meer te bekijken. De (plexi)schoenen van Gianvito Rossi bijvoorbeeld. De clutch van het Turkse label Begüm Khan (ongetwijfeld een eigen Net-a-Porter-aankoop). En wat te denken van de chainlink-handschoentjes, ook handig als je een oester wilt openen.

Blushing (in) Natan

Een beduidend meer ingetogen maar helemaal niet minder bij Máxima passende keuze voor het programma op de dinsdag. Toen koos HM voor een klassieke Natan in een kleur die haar fantastisch staat, maar waarbij ook de accessoires ontzettend hun werk deden. Met als belangrijkste eyecatcher toch wel het haar van HM, los maar tot in de puntjes gestyled en voorzien van een bloemenkroontje dat ze al meer dan tien jaar in bezit heeft (van haar andere Belgische favoriet Fabienne Delvigne, hoe kan het ook anders).

Qua clutch (makelij nog onbekend) en schoenen (weer Rossi) hield Majesteit het ook lekker klassiek met suède....

...en dan waren er die prachtige oorhangers nog. Een design van hofleverancier Juwelier Steltman, in witgoud, diamanten en toermalijn (al lijkt HM een custom, lichtere steen te hebben uitgekozen).

En zo liet ze in twee dagen tijd haar moderne en klassieke kant zien. Haar vaderlandsliefde (voor Claes). Haar shoppinginstinct (bij haar geliefde Net-a-Porter). En haar kloppend modehart (wij weten niet hoe we die handschoenen anders zouden moeten lezen). Een knappe balans, maar daar weet HM na acht jaar als koningin natuurlijk het fijne van.

Wij kunnen niet wáchten om te zien wat ze nog meer uit de kast trekt (letterlijk) voor haar 50e verjaardag.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in