Er is veel te doen om Máxima's schoentjes maar...

...ze blijken wél helemaal on trend. Waar ging het mis? We vroegen het Nouveau-stylist Patty Zomer.

Toen we vorige week zagen dat er een 'wandeling' (de één zei wandeling, de ander 'ommetje') op het programma stond voor de Oranjes in Noord-Limburg, was het zo'n beetje de eerste vraag die door ons hoofd schoot: wat zou Majesteit aantrekken voor zo'n modderig bospaadje, helemaal vorige week met al die regen?

Article continues after the ad

Iets om naar uit te kijken

Ze kwam in Limburg aan op suède groene pumps van Massimo Dutti, dat kón toch haast niet de bedoeling zijn? Zou ze thuis een fijn paar sneakers in de kofferbak gegooid hebben? Of zelfs stevige wandelschoenen? Het was iets om naar uit te kijken.

En toen verschenen in de middag deze foto's in onze mailbox. Van Máxima. Op zwarte loafers. Ook dat was weer eens iets anders, maar het bleek al snel niet de keuze van de rest van Nederland te zijn geweest. De commentaren waren niet mis: had Majesteit die schoenen van prinses Beatrix geleend? Waarom had ze geen vlot sneakertje aangetrokken?

Uit de kast van haar dochters

Eigenlijk best gek, als je bedenkt dat de loafer op zich één van de grootste schoenentrends van 2021 is. Oké, dan wel vaak een tikje minder basic dan die van HM (met een leuk gouden detail, we noemen maar iets). Maar toch: Máxima trok hier gewoon een trend uit de kast, misschien zelfs wel uit de kast bij één van haar modieuze dochters. Hoe kon het dan toch dat haar schoeisel zó weggehoond werd?

Het zit 'm, als altijd eigenlijk, in de combinatie, zegt stylist Patty Zomer. "Alle items op zich zijn superleuk, alleen vind ik de combinatie niet zo goed gekozen. Dat heeft ook te maken met haar hoedje, dat maakt het geheel erg stijf terwijl Máxima natuurlijk hip en modern is. Dit vond ik heel erg ouwelijk. Die jas is te gek, maar dan zou ik dat waarschijnlijk eerder met sneakers doen, of een ander schoentje."

Zo arriveerde HM vorige week...

Hebben loafers wel een plek in de royal schoenenkast, of die van ons voor dat geld? Patty denkt van wel. "Ik vind loafers supertof, het is eigenlijk al een trend die vorig jaar is ingezet en het duurt altijd even voordat mensen dit oppakken, omdat het toch een hele specifieke look is. Maar het is een beetje klassiek en kán een beetje tuttig overkomen."

Hoe draag je ze dan wel? Patty: "Als je dit draagt onder een pantalon dan krijg je er al een heel ander gevoel van. Ik zou zeggen: draag zeker loafers, maar misschien onder een mooi broekje met sigarettenpijpen of een andere pantalon, onder een jeans is het ook heel leuk. Maar niet op deze manier."

We zeggen het maar.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in