Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima & Co: paasbeste hoedenparade!

Nouveau's eigen Royal Easter Parade 👑 'Easter Parade' is een musical uit 1948 met in de hoofdrollen Judy Garland en Fred Astaire, met daarin het legendarische gelijknamige nummer. Het gaat over de Amerikaanse traditie om met Pasen op je paasbest uit te rukken met vooral een beetje leuke hoed, om ...

Máxima & Co: paasbeste hoedenparade!

Nouveau's eigen Royal Easter Parade ?

'Easter Parade' is een musical uit 1948 met in de hoofdrollen Judy Garland en Fred Astaire, met daarin het legendarische gelijknamige nummer.

Het gaat over de Amerikaanse traditie om met Pasen op je paasbest uit te rukken met vooral een beetje leuke hoed, om te zien en gezien te worden.

Hetzelfde liedje (het komt uit de Irving Berlin musical a Thousand Cheers uit 1933) werd eerder al gebruikt in 'Holiday Inn', waar Bing Crosby en Marjorie Reynolds de paasparade in een koetsje afleggen, want waarom niet? Bing bezingt hier 'the Easter bonnet, with all the frills upon it' en meer aanmoediging hebben we niet nodig om een selectie te maken van de verrukkelijkste royal hoeden om de lente te vieren. 

Nog altijd op eenzame hoogte in de categorie Mad Hatters: prinses Eugenie en prinses Beatrice van York met respectievelijk een ontploft kaperschip en een WC-bril met een strik op het hoofd, tijdens de royal wedding van 2011. 

Het was niet eens de laatste hilarische hoed van Bea, die later nog eens uitrukte met een zwerm vlinders op heur hoofd, voor Ascot.

In de categorie bord voor je kop, euh, op je hoofd: hertogin Kate, gravin Sophie en prinses Eugenie. 

Met name Kate heeft een zwak voor zo'n windgevoelige schotel op het hoofd, om de zwaartekracht extra te tarten.  

En ook Zara Tindall, de dochter van prinses Anne, heeft al originele hoedenexperimenten achter de rug.

Vintage quality: de Queen Mum en haar romantische hoeden die een béétje op een badmuts leken. 

Het is jammer dat koningin Mathilde van België tegenwoordig zulke ingetogen hoeden draagt - iets opvallenders staat haar ook uitstekend. 

Máxima zat in 2004 en 2005 in haar wagenwielperiode...

... met dit gevaarte als hoogtepunt: hij mocht mee naar het huwelijk van prins Pieter Christiaan en Anita. 

Prinses Diana had veel lol in communiceren via haar kleren en mocht zich graag kleden voor de gelegenheid. De militaire look was een van haar meest besproken outfits en de tulband-hoed-hybride een van haar malste hoeden. Hoe dan ook zagen al deze royals er absolutely fabulous uit, qua hoeden. 

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in