HM's jurk is een ode aan de oranjekoek. 

Het is een jaar (!) geleden sinds  koning Willem-Alexander en Koningin Máxima voor het laatst een streekbezoek hebben afgelegd. Maar vandaag waagden ze zich er toch weer aan en Zuidoost-Fryslân was de gelukkige streek van dienst.

HM droeg een nieuwe Natan (de Morgan midi-dress) en een breedgerande relevé van Fabienne Delvigne (met dank aan inspecteur Droogendijk van Modekoningin Máxima)...

Article continues after the ad

...en ZM had zijn stropdas welwillend in dezelfde kleurschakering als de jurk gestyled. 

En dit: een dag rondlopen op deze hakken #respect. Het bezoek staat in het teken van de toekomst van de provincie Fryslân, met de nadruk op duurzaamheid, de landbouwsector en de Fryske taal en cultuur.

Het gezelschap ging van start in Ooststellingwerf bij ECOstyle, in de jaren zestig een pionier in de ontwikkeling van duurzame bestrijdingsmiddelen. De voormalig directeur is tevens initiatiefnemer van het EcoMunityPark, een duurzame hub voor ondernemers en kennisinstellingen.

Ondanks de noodzaak tot afstand houden, kwam het paar ontspannen over en zat de stemming er meteen goed in.

Na een rondleiding volde een korte fietstocht...

... waarbij het handig was dat de royal rok een flinke split bleek te hebben.

Zo'n joekel van een hoed vangt echter wel veel wind...

...en het was nog best even trappen...

...met het tasje in de hand en de bloemen achterop. Waar is de fietskrat van je dochters als je 'm nodig hebt?! Het buitenland keek intussen belangstellend mee, getuige deze Canadese collega: 'Royal fashion critique, Maxima edition: riding a bike while wearing a skirt can be frought with danger. Do it while also wearing a dramatically large hat and holding onto a purse takes élan befitting a Queen.' En zo is dat!

Na de fietsen te hebben gestald (zó lekker gewoon gebleven)...

...werd er gekeken (en naar een extra hoedenspeld verlangd) bij het Biosintrum dat onder andere onderzoek doet naar bodemgezondheid en duurzame innovaties. Next-up: Friese kaas en daar lees je alles over in Nouveau's volgende post over het streekbezoek aan Friesland.  

Foto's (c) Brunopress, ANP 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in