Royal-verslaggever Evers teast er op los.

We worden in het jaar dat Máxima vijftig wordt volop getrakteerd op nieuwe boeken over Majesteit, die allemaal beloven een tot nog toe onbekende inside look te geven in haar leven als koningin, en haar leven vóór ze koningin werd.

Article continues after the ad

Naast de tweedelige epos van Marcia Luyten komt er ook een boek van de hand van royal-verslaggever Rick Evers die HM al jaren de hele wereld over volgt tijdens bijvoorbeeld staatsbezoeken en ook in Nederland bijna altijd van de partij is als Máxima ergens gaat op staat.

Een completer beeld

Save to say: hij ziet Máxima regelmatig achter de schermen. Heeft haar ook al meerdere keren mogen interviewen (zij het niet specifiek voor zijn boek). En heeft een beter beeld van haar persoonlijkheid en leven dan velen. Daarmee was onze interesse al gewekt, maar nu teast hij via zijn Instagram-account ook de eerste, veelbelovende, details over zijn boek, Máxima - meer dan Majesteit.

"Ik heb tientallen mensen gesproken (met toestemming!) die echt heel veel nieuwe details vrijgegeven", schrijft hij. "Zo krijgen we echt een completer beeld van Máxima."

Al die aandacht

Ook zit er lekker veel Argentinië in het boek, maakt hij vast lekker. "Máxima vertelde me hoe haar jeugd haar huidige werk heeft geïnspireerd. En er staat nog veel meer over Argentinië in het boek."

HM heeft het boek zelf (nog) niet gelezen, stelt Evers. Maar wat ze er allemaal van vindt weet hij wel een beetje. "Ze vindt alle aandacht voor haarzelf niet zo nodig."

Máxima - meer dan Majesteit is vanaf 20 april verkrijgbaar maar nu te pre-orderen.

Beeld: Nieuw Amsterdam, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in