Een bliksembezoekje, zo mag Máxima's trip naar New York vandaag (dinsdag) zeker heten. De koningin heeft daar haar voortgangsgesprek.

Vlak voor de vakantie naar de baas moeten voor je voortgangsgesprek. Daar hik je dan best even tegenaan. En dan hoeven wij voor zoiets alleen nog maar naar ons nabijgelegen kantoor. Koningin Máxima, vandaag de hoofdpersoon van haar eigen voortgangsgesprek, moet er helemaal voor in New York City zijn.

Article continues after the ad

Onze koningin is al weer tien jaar bezig met haar taken bij de VN. En hoewel ze haar relatief nieuwe baas António Gutteres (sinds 2016 secretaris-generaal van de VN) al wel een aantal keer ontmoet heeft, is zo'n jubileumgesprek (tien jaar in dienst is heel wat) natuurlijk altijd spannend.

Dus vloog de koningin naar haar kantoor in New York, waar ze zich ongetwijfeld samen met haar team voorbereidde op haar functioneringsgesprek. Waar ze zonder twijfel met vlag en wimpel voor slaagt, want Máxima bereikt heel als speciale pleitbezorger op het gebied van inclusieve financiering. 

Zelf is ze dol op haar 'tweede baan'. Vorig jaar werd ze tijdens een persgesprek nog gevraagd of haar tien jaar in haar functie betekende dat ze deze binnenkort naast zich neer zou leggen. "Wie kan de toekomst voorspellen?", zei ze toen. "We zijn er nog niet. Of ik daar voor nodig ben, dat weet ik nog niet. Maar voorlopig ga ik door."

Daar zal meneer Gutteres heel blij mee zijn.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in