Het was niet echt dringen aan tafel op Noordeinde.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben in Paleis Noordeinde een lunch aangeboden aan Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie. Deze editie van de Uitblinkerslunch was aanzienlijk kleiner dan normaal, om aan de huidige richtlijnen van het RIVM te voldoen. Teneinde voldoende afstand te kunnen bewaren, was er niet gedekt in de Marotzaal, maar in de Grote Balzaal en werd er geen 'klassenfoto' gemaakt, maar een coronaproof kiekje, 

Máxima had zich leuk gestyled op de zaal en zich met een feestelijke strik getooid. De zestien genodigden hebben recentelijk een prijs of andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in uiteenlopende sectoren zoals kunst & cultuur, media, wetenschap, sport en bedrijfsleven.

Article continues after the ad

Onder hen Jandino Asporaat, presentator en vlogger Nieke Plas, zangeres Davina Michelle, actrice Hannah Hoekstra (ze won de Theo D' Or), tennisser Richard Krajicek, handbalster Estavana Polman (Beste Speler van het WK Handbal) en Rianne Letschert, rector magnificus en lid van het executive board van Maastricht University (Topvrouw van het Jaar 2019).

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima willen door het aanbieden van een uitblinkerslunch hun erkenning en waardering uitspreken voor de mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd. Hier het vertrek van langebaanschaatsster Jutta Leerdam en Estavana Polman - a good time was had by all, we're sure.

Foto © Rijksvoorlichtingsdienst, Jeroen van der Meyde, PPE Agency / Albert Nieboer 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in