Wat doet ze ingetogen toch altijd stijlvol.

We hebben een kleurrijke koningin, dat is nu eenmaal zo. Die dolgraag in vlammend rood, knalgeel of zuurstokroze ten tonele verschijnt. Maar als iemand ook goed is in stijlvol zwart, dan is het Máxima. Dat bewijst ze elke 4 mei weer. En ook bij andere zware momenten is zwart een toevluchtsoord voor HM.

Al is er heus soms ook reden om op minder sobere momenten voor zwart te kiezen, het is niet iets wat Máxima vaak doet. Het enige echte recente voorbeeld is deze look van Koningsdag 2020, bij de repetitie van The Streamers.

Article continues after the ad

Nee, over het algemeen bewaart Máxima haar zwart-op-zwart outfits voor sobere gelegenheden. Zoals natuurlijk de Nationale Herdenking. Daar draagt ze vaak een cape (het kan begin mei koud zijn op de open Dam), een rok en een top of een zwarte jurk.

2021: een klassieke look met oog voor detail

Soms kiest ze voor haar geliefde NATAN, soms voor grote labels als Valentino. Dat doet er op die momenten niet erg toe natuurlijk. Maar Majesteit let wel altijd op de details.

Deze wapperende look van 2020 zal ons altijd bij blijven: pure mode, maar toch ook ingetogen en respectvol

Zo draagt ze altijd zwarte handschoenen, een zwarte handtas (waarom toch, vroegen we ons al eens hardop af) en zwarte schoenen...

...en eigenlijk nooit een naaldhak, gezien de kinderkopjes op de Dam heel verstandig (al koos HM in Maastricht toch anders, dus all bets are off voor 2022).

2013: haar allereerste Dodenherdenking als koningin

En dan zijn er de hoedjes nog. Van een kleine pillbox bij haar allereerste Dodenherdenking in 2002...

...tot grover geschut, zoals hier tijdens de Britse Herdenking in 2015.

Kan ze die zwarte outfits dan nooit op een ander moment uitlaten dan op 4 mei? Natuurlijk wel. Er was bijvoorbeeld dit bezoek aan de Paus tijdens het staatsbezoek aan Italië in 2017...

...en de herdenkingsdienst bij het monument van de MH17.

Vanavond staat de Dam eindelijk weer als vanouds vol met mensen. Een bijzonder moment, ook voor ons koningspaar. En een moment waarop we zeker weten dat Máxima zal schitteren. Hoe ingetogen dan ook.

Beeld:

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in