Koningin Máxima heeft een veelzijdige werkdag vandaag: in de ochtend ontving ze samen met Willem-Alexander het Corps Diplomatique, 's middags trok ze voor de welpen van de Scouting een schort aan.

Haar ochtend begon Majesteit op het Paleis op de Dam, waar ze in een bekend ensemble van Natan schitterde voor de nieuwjaarsontvangst voor het Corps Diplomatique. Zou ze die look aanhouden voor haar middagprogramma, dat toch wel van een héél andere aard was? Zeker weten! Wel met schortje natuurlijk.

De koningin was vanmiddag, als beschermvrouwe van Scouting Nederland, aanwezig bij de viering van 100 jaar welpen. Dat is de groep Scouting-leden van tussen de zeven en elf jaar oud. De drie A'tjes hebben zich er waarschijnlijk niet mee ingelaten, maar zoals altijd was Majesteit als een vis in het water.

's Ochtends op de Dam

Article continues after the ad

De welpen vormen volgens Scouting Nederland de grootste leeftijdscategorie. Voor het jubileum staan door het hele jaar activiteiten gepland. Om af te trappen bakken de welpen cupcakes om uit te delen aan de burgemeester en wethouders van hun eigen gemeente. Het college van B&W in Noordwijkerhout krijgt héél bijzonder zoets vandaag: Máxima hielp de welpen daar bij de versierwerkzaamheden.

Beeld: Hollandse Hoogte/BrunoPress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in