Nederlandse media pakken uit met royal verjaardag!

Vijftig worden is op zich al een mijlpaal, vijftig worden als populaire koningin levert extra belangstelling op. De omroepen hebben dan ook hun best gedaan mooie programma's rond de gouden verjaardag te plannen. We zetten ze even voor je op een rij!

Zondag 16 mei

NPO1 20:50: Koningin Máxima, een leven vol muziek, een bescheiden feestje dat eerder volgens de coronaregels is opgenomen in Carré. Insteek: haar inzet voor Meer muziek in de klas, waarmee ze kinderen liefde voor muziek wil bijbrengen.

RTL4 21:25 RTL Boulevard: Máxima 50 jaar. Royalty-experts Justine Marcella en Marc van der Linden in het leven in van onze koningin. at vinden ze thuis op het paleis eigenlijk van hun persiflages in onder andere Lucky TV? Martine Sandifort en Sander van de Pavert over 'hun' Máxima.

Article continues after the ad

Maandag 17 mei

NPO1 20:33: Máxima 50, het interview van Matthijs van Nieuwkerk met koningin Máxima dat eerder is opgenomen. Het was volgens de makers een "openhartig gesprek, over het leven, de liefde en het werk."

NPO1 21:40 Dionne Dichtbij (deel 2 van 4) over hoe Nederland reageerde toen in 1999 bleek dat kroonprins Willem-Alexander een Argentijnse vriendin had.

Podcast

Aanrader: de AD Royalty Podcast. "Koningin Máxima werd van kinds af aan beveiligd, is in Buenos Aires naar een Engelstalige school geweest en haar vader was minister in de tijd van de junta. Een gewoon meisje is ze dus nooit geweest', stellen koningshuisverslaggevers Jeroen Schmale en Josine Droogendijk bij Kevin Goes. Naast haar jeugd, gaat het in deze podcast over haar werk voor de VN, haar modestijl, haar populariteit én haar Nederlands. 'Ik heb het gevoel dat dat de afgelopen jaren alleen maar slechter geworden is', aldus Schmale.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in