Majesteit bekent kleur deze dagen.

Weer een lekkere lentedag, weer een koningin Máxima-sighting. En wéér een rode look.

Dat is haar derde op rij, want gisteren in Enschede en Zutphen zagen we HM in deze outfit...

Article continues after the ad

...en maandag koos ze deze rode fluwelen verrukking uit.

Vandaag was het deze rok van Roberto Collina die de show stal, ook weer in ravissant rood. Mét haar zeer geliefde Valentino-cape, het meest gedragen item van HM deze maanden.

Majesteit was vanochtend op bezoek in Zoetermeer, bij het Kansfonds. Daar werd gepraat over het programma 'Alle jongeren een thuis', waar ideeën worden verzameld om dak- en thuisloosheid onder jongeren tegen te gaan. Een bijzonder initiatief dat op wat koninklijke aandacht kon rekenen.

In Nederland leven 8.500 geregistreerde dak- en thuisloze jongeren. In werkelijkheid slapen veel meer jongeren op straat, in de nachtopvang of bij bekenden op de bank. Het gebrek aan een thuis leidt ook tot andere problemen: thuisloze jongeren worstelen vaak met bijvoorbeeld schulden, gebrek aan opleiding of werk en verslavingen. Sinds 2021 financiert Kansfonds projecten die zich inzetten voor het scheppen van een thuis voor deze jongeren.

Máxima ging samen met staatssecretaris Maarten van Ooijen in gesprek met ervaringsdeskundigen, luisterde mee bij een gesprek met woningcorporaties en praatte met medewerkers van Kansfonds, een organisatie die ze in 2018 ook al eens bezocht.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in