We zien onze koningin vaak in mooie kleuren en betrekkelijk weinig in zwart. Vandaag (donderdag) gooide ze het eens over een heel andere boeg en ging ze full on 101 Dalmatiërs.

De koningin reisde af naar Utrecht om aanwezig te zijn bij de viering van veertig jaar De Kindertelefoon. En trok daarvoor deze opvallende look van Carolina Herrera uit de kast.

Article continues after the ad

Kindertelefoon

Het begon voor de Kindertelefoon allemaal in 1979, als een lokaal initiatief van ouders in Amsterdam. Anno nu werken er meer dan vijfhonderd opgeleide vrijwilligers voor De Kindertelefoon, op zeven locaties door het hele land. Zij luisteren naar de verhalen van kinderen tot achttien jaar.

Bellen met De Kindertelefoon doen zij om allerlei redenen. Omdat ze verliefd zijn, of verwaarloosd worden thuis. Elke dag weer nemen er duizend kinderen contact op met De Kindertelefoon, ook vaak via de chatfunctie. Er is ook een forum waarop kinderen elkaar kunnen helpen.

Máxima bracht onder andere een bezoek aan de belkamer, en sprak met jongeren, vrijwilligers en trainers over het werk van De Kindertelefoon. Ze gaf ook het startschot voor de campagne 'Met De Kindertelefoon kun je al 40 jaar over ALLES praten'. Deze campagne is gericht op het vergroten van de naamsbekendheid van De Kindertelefoon bij ouders en leraren.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in