Een primeur voor Royal Leerdam Crystal: voor het eerst komt er een Oranjevaasje dat ook écht ontworpen is door een royal.

Prinses Margarita de Bourbon de Parme ontwierp het vijftiende Oranjevaasje, dat eind augustus op de markt komt ter ere van de herdenking van 75 jaar vrijheid.

Article continues after the ad

Zij liet zich voor het ontwerp naar verluidt inspireren door de natuur. De beweging in het vaasje is geïnspireerd door vogels die opstijgen vanaf het wateroppervlak. 
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

NIEUW ORANJEVAASJE | Met trots presenteert Royal Leerdam Crystal het nieuwe Oranjevaasje ’75 jaar Vrijheid’. Voor het eerst in de geschiedenis is het Oranjevaasje ontworpen door een lid van de Koninklijke Familie: H.K.H. Prinses Margarita de Bourbon de Parme. Op zaterdag 31 augustus om 10.00 uur start de verkoop via de webshop en De Kristalwinkel van Royal Leerdam Crystal, het vaasje is leverbaar vanaf 19 september. . Kijk voor meer informatie op onze website: link in bio of royalleerdamcrystal.nl . Foto: Frieda Mellema . #leerdam #leerdamcrystal #leerdamglasstad #oranjeboven #oranje #oranjeboven #glasblazen #koninklijkefamilie #glas #kristal #crystal #royalleerdam #kunst #glassart #leerdam #koninklijkhuis #leerdamglasstad #glaskunst #glasfabriek #vaas #oranjevaasje #glasfabriekleerdam #design #blownaway #dutchdesign #ambacht #koninklijk

Een bericht gedeeld door Royal Leerdam Crystal (@royalleerdamcrystal) op

In 1927 bracht Leerdam voor het eerst een Oranjevaasje uit, toen voor de 18e verjaardag van prinses Juliana. Inmiddels zijn er veertien vaasjes in de serie, altijd voor een bijzondere gelegenheid uitgebracht. De laatste stamt uit 2013, toen koning Willem-Alexander  werd ingehuldigd.

In samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei komt er nu dus een vaasje ter ere van de 75-jarige bevrijding van Zuid-Nederland. En ging er eens niet een kunstenaar of ontwerper aan de slag met het design, maar een Oranje. Prinses Margarita, immer creatief, wilde zich er wel aan wagen.

Bron en beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in