Een royal samenwerking.

Dat prinses Mabel zich inzet tegen kindhuwelijken is welbekend. Maar wist je dat er in Londen nóg een prinses is die zich hardmaakt voor dat doel? Prinses Miriam van Bulgarije om precies te zijn. En nu zijn de twee prinsessen een samenwerking aangegaan.

De dames pronken op Instagram trots met hun nieuwste wapenfeit: een serie ringen met de woorden 'I Don't' erop. Ontworpen door Miriam, die gemmologie studeerde (de studie van edelstenen) en al jarenlang een succesvol sieradenlabel heeft.

Op afstand maar samen poseerden ze voor wat promotiemateriaal voor de ringen, waarvan de opbrengsten naar organisaties gaan die zich inzetten voor de strijd tegen kindhuwelijken.

Article continues after the ad

De twee zijn al langer bevriend, liet Mabel doorschemeren. Ze hebben dan ook nogal wat gemeen. Ze zijn allebei prinses, allebei niet uitgesproken open over hun titel, wonen allebei in Londen en verloren allebei hun prins (Miriam in 2015).

"Het is fantastisch om samen te werken met mijn vriendin en talent Miriam. Haar coole ringen helpen kinderen die het risico lopen in een kindhuwelijk terecht te komen om 'nee' te zeggen."

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in