Prinses Mabel ging vorige week op een bijzondere reis. Samen met kinderrechtenactivist Malala Yousafzai ging ze naar Ethiopië om de situatie voor meisjes op scholen daar te bekijken.

Het gaat al steeds beter met de meisjes van Ethiopië. Het aantal schoolgaande meiden is de laatset 25 jaar verdubbeld, het land heeft haar eerste vrouwelijke president en haar kabinet bestaat voor de helft uit vrouwen. Toch gaan er nog meer dan vijf miljoen meisjes niet naar school.

Article continues after the ad

Om op zoek te gaan naar het antwoord op waarom dat zo is, reisden Malala, haar vader, prinses Mabel en personeel van het Malala Fund vorige week naar Addis Ababa om met de meiden zelf te spreken over hun levens.

Ethiopië heeft een van de hoogste aantallen kindhuwelijken ter wereld: veertig procent van alle meisjes trouwt er voor haar achttiende. Dat is in elk geval een van de redenen dat meiden niet naar school gaan. Prinses Mabel zet zich al jaren in tegen kindhuwelijken met haar stichting Girls Not Brides. Dus was ze maar wat blij om de handen ineen te slaan met Malala.

De reis was wederom een eye opener, liet de prinses weten via social media.

Mabel zit in het bestuur van het Malala Fund, en kreeg van Malala nog een prachtige opsteker op Twitter.

Wat een geweldig werk doet onze prinses toch. Prachtig om te zien.

Beeld: Malin Fezehai/Malala Fund

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in