Het was een digitaal zwaaimiddagje voor de prinsessen.

Nog één laatste keer digitaal dan. Prinses Beatrix en prinses Mabel waren vanmiddag samen online aanwezig bij de uitreiking van de achtste Prins Friso Ingenieursprijs.

Die werd nog een keer virtueel gehouden, vermoedelijk omdat de organisatie geen zin had in lastminute geschuif door coronataferelen. Het zal vermoedelijk een van de laatste online events van het jaar zijn, want prinses Beatrix is ook alweer tijden fysiek op pad.

Voor de uitreiking van de voor hun allebei zo bijzondere Prins Friso Ingenieursprijs schuiven de twee prinsessen steevast samen aan. Dat levert in andere tijden vaak gezellige plaatjes van de twee vrouwen op, maar daar moeten we dus nog heel even zonder.

Article continues after the ad

De prijs wordt uitgereikt aan ingenieurs die zich onderscheiden in expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap. Prins Friso was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en lid van KIVI, de organisatie die de uitreiking houdt.

Eerdere jaren vloog Mabel voor de gelegenheid in vanuit Londen, dat was dit jaar dankzij Zoom sowieso niet nodig. Maar ze is de laatste tijd meer en meer in Nederland, waar ze bezig is met haar huis aan de Loosdrechtse Plassen, dus het zou ook zomaar kunnen dat ze haar scherm vlakbij Kasteel Drakensteyn openklapte. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in