Wat een verrassing, deze Oranje zien we maar zelden! 

Prinses Margriet heeft vanmiddag de prijzen uitgereikt tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours. De finale had plaats in theater Amare in Den Haag. Prinses Margriet is lid van het Comité van Aanbeveling van het Prinses Christina Concours, ooit opgericht door haar eerder overleden zusje.

Grote verrassing was de aanwezigheid van Christina's oudste zoon Bernardo Guillermo, een lid van de koninklijke familie dat graag in de luwte blijft. Hij werkt als binnenhuisarchitect en heeft twee kinderen, Isabel en Julian, met zijn ex Eva-Prinz-Valdes. Tegenwoordig woont hij in Londen, met zijn vriendin Georgina, een architect. 

Article continues after the ad

Het Prinses Christina Concours laat kinderen en jongeren kennismaken met muziek en stimuleert hen in hun muzikale ontwikkeling. Ruim 275 jonge musici hebben deelgenomen aan de digitale voorrondes van het Prinses Christina Klassiek Concours. Zes van hen waren geselecteerd voor de finale waarin zij tien minuten optreden voor jury en publiek. De jury, onder leiding van dramatische sopraan Francis van Broekhuizen, beoordeelde de finalisten. Na het juryberaad reikte prinses Margriet de prijzen uit aan Merle van der Lijke, Joshua Galasse, Pieter Streefkerk, David Kooi, Warre Dendievel en Luna van Leeuwen..

Bernhard, Margriet en Christina in 1961

Prinses Christina (1947-2019) was de jongste dochter van prinses Juliana en prins Bernhard. Ze was slechtziend, maar hield erg van muziek...

...en zong graag.

In 1975 trouwde ze met Jorge Guillermo, de vader van Bernardo. Ze kregen naast Bernardo ook nog Nicolas en Juliana, het stel ging in 1994 uit elkaar.

Christina en Bernardo op het huwelijk van neef Jaime de Bourbon de Parma in 2013

Na het volgen van een opleiding tot danstherapeute hield Christina zich de laatste jaren van haar leven bezig met dans- en klanktherapie.

In Nederland werkte ze met stichting Visio om haar kennis over technieken op het gebied van dans, klank en fysieke aanraking bij ondersteuning aan blinden en slechtzienden te delen. In het najaar van 2017 werd botkanker bij de prinses vastgesteld, in augustus 2019 overleed ze aan de ziekte.

Foto's (c) PPE Agency, Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in