Een prachtig eerbetoon aan prinses Christina.

Dat prinses Christina dól was op muziek is welbekend. En nu lijkt muziek ook de manier waarop haar zus, prinses Margriet, haar nagedachtenis in leven wil houden. Ze neemt de functie van haar zusje over binnen het Prinses Christina Concours.

Article continues after the ad

Die organisatie laat kinderen en jongeren kennismaken met muziek en stimuleert ze in hun muzikale ontwikkeling, en heeft dus zeker banden met het initiatief Meer Muziek in de Klas van koningin Máxima. Prinses Christina verbond dertig jaar geleden al haar naam aan het concours.

Christina studeerde zangpedagogiek in Montreal en gaf zanglessen in New York. Ze bracht ook twee cd's uit in 2001 en 2002, en trad af en toe op, zoals bij het huwelijk van Prins Bernhard Jr. en de uitvaarten van haar ouders.

Op 16 augustus van vorig jaar overleed ze, maar nu het concours weer van start gaat, kondigt het Koninklijk Huis aan dat prinses Margriet lid is geworden van het Comité van Aanbeveling van het Prinses Christina Concours, en dus de taken van Christina over zal nemen. Een prachtig gebaar.

Margriet zal onder andere de winnaars bekend maken, al moet dat dit jaar natuurlijk wel digitaal gebeuren.

Beeld: ANP/RVD

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in