Als je nog één keer naar Veteranendag wilt en ZM bij je brancard opduikt.

Een vrouw uit Dinteloord heeft zaterdag bij haar laatste wens om Veteranendag bij te wonen bezoek gekregen van koning Willem-Alexander. Stichting Ambulance Wens maakte de ontmoeting voor de vrouw mogelijk en deelde de beelden van het bewuste moment.

De jaarlijkse Veteranendag vond afgelopen zaterdag weer plaats in Den Haag. Ongeveer 3500 militairen en veteranen liepen mee in het defilé door de binnenstad, die begon en eindigde op het Malieveld. Een vrouw, afkomstig uit 1976, had als laatste wens om nog één keer deze speciale dag te bezoeken.

Op Facebook deelt Stichting Ambulance Wens de beelden van haar ontmoeting met de koning. ‘Gisteren kon deze mevrouw toch nog één keer naar de nationale Veteranendag in Den Haag’, schreef de hulpdienst zondag, begeleid met de foto van de ontmoeting.

Article continues after the ad

Eerder op de dag gaf koning Willem-Alexander nog een toespraak voor de veteranen, waarbij hij de nadruk had gelegd op ‘hoe waardevol en kwetsbaar vrijheid is’. Hierbij verwees hij naar de oorlog in Oekraïne, waar de inwoners nu ‘haard en huis’ moeten verdedigen. "Nu de vrede in Europa op het spel staat, realiseren we ons hoe sterk we onze krijgsmacht nodig hebben”, aldus de koning tegenover de veteranen.

Foto (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in