Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koninklijke familie neemt afscheid van prinses Christina

'En petit comité' hebben de Oranjes de uitvaart van Hare Koninklijke Hoogheid bijgewoond. Zo zonnig als de rouwkamer er de afgelopen dagen bijlag dankzij vele zonnebloemen, zo kleurig was de stoet op weg naar de uitvaart. Op verzoek van Christina droeg de koninklijke familie geen rouwkleding, maa...

Koninklijke familie neemt afscheid van prinses Christina

'En petit comité' hebben de Oranjes de uitvaart van Hare Koninklijke Hoogheid bijgewoond.

Zo zonnig als de rouwkamer er de afgelopen dagen bijlag dankzij vele zonnebloemen, zo kleurig was de stoet op weg naar de uitvaart. Op verzoek van Christina droeg de koninklijke familie geen rouwkleding, maar vrolijke zomerkleding bij haar besloten afscheid.

Voorop liepen Christina's kinderen Nicólas, Juliana en Bernardo, daarna Christina's zussen Beatrix, Irene en Margriet, en haar zwager Pieter.

De familie begeleidde de prinses van de Koepel van Fagel waar ze opgebaard heeft gelegen naar het Koetshuis, waar een dienst plaatsvond. Alles speelde zich af op het terrein van Paleis Noordeinde.

De sfeer was ondanks de vrolijke kleding uiteraard bedrukt, vooral prinses Beatrix oogde verslagen. 

Vervolgens in de stoet koning Willem-Alexander (nog mét vakantiebaard) en koningin Máxima...

en een reeks Oranjes assorti, v.l.n.r.: prins Carlos, prinses Annemarie, prinses Viktoria en prins Jaime.

Opmerkelijk: Eloise en Claus-Casimir van prins Constantijn en prinses Laurentien waren er wel bij, de A'tjes niet. Ook Christina's kleinkinderen Isabel, Julian, Kai, Numa en Aida ontbraken. Prinses Christina is, als eerste Oranje ooit, na de dienst gecremeerd. 

Foto's © ANP, PPE Agency