Het gaat over het Oranjefonds, dat óók een 20-jarig jubileum viert.

Woensdag zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima 20 jaar getrouwd. Op dinsdag 1 februari 2022 is er op de site van het Algemeen Dagblad een eerder opgenomen interview te zien, waarin het koninklijk paar praat over het Oranjefonds dat destijds werd opgericht. Het was een cadeau van alle Nederlanders ter gelegenheid van hun huwelijk.

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat iedereen mee kan doen in de samenleving, zodat niemand er alleen voor staat: "Daarom steunen wij iedereen die iets voor een ander wil doen. Dat doen we met kennis en netwerk, geld, tijd en erkenning." 

Article continues after the ad

Het fonds ondersteunt sociale initiatieven zoals buurtprojecten, vrijwilligersacties voor mensen die wat meer zorg nodig hebben en zet zich vooral in om mensen te verbinden en zodat iedereen kan meedoen in de samenleving. Willem-Alexander en Máxima zijn het beschermpaar van het Fonds, reiken de Appeltjes van Oranje uit en bezoeken jaarlijks vele projecten.

(c) Oranjefonds /  Remko de Waal

Het gesprek is opgenomen op Paleis Huis ten Bosch, naast Willem-Alexander en Máxima schuiven ook Oranje-fonds directeur Sandra Jetten en bestuurslid (en directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau) Kim Putters aan.

Je vindt het interview dinsdag hier 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in