Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vandaag (maandag) in Polen bij de herdenking van de 75-jarige bevrijding van het voormalige Duitse concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau.

Auschwitz-Birkenau staat bekend als grootste concentratie- en vernietigingskamp van Nazi-Duitsland. Op 27 januari 1945 werd het kamp bevrijd door het Sovjetleger. Naar aanleiding van een resolutie van de Verenigde Naties is deze datum in 2005 uitgeroepen tot Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust.

Veel royals naar Polen gereisd

Veel oud-gevangenen en Holocaust-overlevenden zijn bij de jaarlijkse herdenking aanwezig. Tijdens de ceremonie worden ook de andere slachtoffers van de naziperiode herdacht. Een ceremonie met een enorm royal randje, want de koningshuizen van heel veel landen zijn afgereisd. Naast WA en Máxima zijn onder andere ook Filip en Mathilde van België, de Noorse kroonprins Haakon, Felipe en Letizia van Spanje en Camilla aanwezig.

Article continues after the ad

Dat handje <3

Veel van hen droegen voor de gelegenheid zwart, en zo zien we ze niet vaak. Een prachtig eerbetoon aan de gelegenheid natuurlijk. Máxima ging op zwart met een nieuw hoedje en heur haar in een prachtige Máxima-rol.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in