Wat deed hij het goed, Duncan Laurence wist gisteravond het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv te winnen. De singer-songwriter werd na afloop van alle kanten overladen met felicitaties. Ook het koninklijk huis feliciteerde hem.

Het koningspaar stuurde felicitaties via Twitter naar Duncan. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima lieten weten trots te zijn op de zanger.

Article continues after the ad

Jan Smit en Cornald Maas

Jan Smit en Cornald Maas mochten het Songfestival dit jaar weer voorzien van commentaar en het eerste interview met Laurence afnemen na de show. Het enthousiasme wat Duncan bij het interview voelde, heeft Smit op beeld vastgelegd.

Mark Rutte

Premier Mark Rutte noemde het optreden van de Nederlandse inzending 'subliem' en 'krachtig'.

Songfestival naar Nederland

Duncan wist in totaal 492 punten te behalen. Italië werd met 465 punten tweede en Rusland behaalde met 369 punten de derde plaats. De 25-jarige zanger werd al maanden als favoriet aangemerkt bij de bookmakers. Aan de finale deden in totaal 26 landen mee.

Door de winst van Duncan Laurence gaat Nederland volgend jaar het Eurovisie Songfestival organiseren.

Outfit

Duncan trad op in een duurzame outfit van de Arnhemse modeontwerper Sjaak Hullekes. Bekijk hieronder het optreden terug.


Bron: nu.nl
Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in