Koningsdag 2020 werd op Huis ten Bosch gevierd
Koningsdag 2020 werd op Huis ten Bosch gevierd

Maar reken niet op massale toestanden in de Lichtstad.

Hoe geslaagd de @home versie van Koningsdag 2020 ook was – we kunnen prinses Alexia nooit genoeg horen praten over haar ouders – volgend jaar willen de Oranjes toch weer graag het land in, ijs, weder, covid-21, vaccins en groepsimmuniteit dienende.

Article continues after the ad

Koning Willem-Alexander is van plan op dinsdag 27 april 2021 met het koninklijk gezin en leden van de koninklijke familie de viering bij van Koningsdag in Eindhoven, in de provincie Noord-Brabant. Dat is best verrassend, veel mensen hadden erop gerekend dat Maastricht, waar de dag dit jaar zou zijn gevierd, een nieuwe kans zou krijgen. ZM is goed bekend met Eindhoven als innovatieve tech-hub, hij was er in juni nog. 

Ook voor koningin Máxima is de stad redelijk bekend terrein, hier was ze aanwezig bij de opening van de Dutch Design Week. De coronapandemie vraagt ook in 2021 een andere benadering van de viering van Koningsdag. Met design en technologie ontwikkelt Brainport Eindhoven 'een programma voor een breed publiek dat past binnen de op dat moment geldende maatregelen ter bestrijding van het coronavirus'. Hierover lees je later meer op Nouveau, maar het klinkt nu al meer als een uitgebreid werkbezoek op een afgesloten terrein dan als een klassiek Oranjefeest. 

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in