Morgen is het dan eindelijk zover: Koningsdag! En hoewel het niet zo prachtig zonnig belooft te worden als vorig weekend, weten wij zeker dat het een groot feest wordt, in Amersfoort.

Daar wordt de koninklijke familie zaterdagochtend om 11.00 uur verwacht op de Kleine Haag bij de Mariënhof. De Oranjes lopen in tussen 11.00 en 13.00 uur een route van net iets meer dan een kilometer, naar eindpunt het Eemplein.

Article continues after the ad

Onderweg vinden natuurlijk tal van evenementen en ontmoetingen plaats. En kunnen Willem-Alexander, Máxima en hun meiden genieten van onder andere de prachtige Varkensmarkt en de Onze Lieve Vrouwentoren.

Er is uiteraard muziek, en de Oranjes krijgen volgens de gemeente Amersfoort ook een taart aangeboden van niemand minder dan Anne Yilmaz, winnares van Heel Holland Bakt.

Om 13.00 uur zijn de Oranjes klaar met hun wandeling, en vullen ook alle andere steden in Nederland zich met feestgangers. Wij wensen jullie, weer of geen weer, allemaal alvast heel veel plezier!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in