We missen haar live pleitbezorger-momenten…

Koningin Máxima zet zich op Internationale Vrouwendag in voor de financiële positie van vrouwen. Morgen, op 8 maart, houdt HM een virtuele openingstoespraak op een internationaal evenement over financiële gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Article continues after the ad

Koningin Máxima is sinds 2009 speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Zij adviseert in die functie de secretaris-generaal en zet zich wereldwijd in om financiële diensten – met inbegrip van de lage inkomensgroepen en kleine en middelgrote bedrijven – voor iedereen toegankelijk te maken.

In haar toespraak zal Máxima regeringen en bedrijven aanmoedigen om digitale inclusieve financiering in te zetten als instrument voor economisch herstel na de pandemie. Uit onderzoek van UN Women blijkt dat de economische positie van vrouwen disproportioneel hard geraakt wordt door de coronacrisis. Sinds de pandemie zijn naar schatting 47 miljoen meer vrouwen en meisjes van alle leeftijden in armoede terechtgekomen.

Nobel doel, maar toch zou het leuk zijn haar weer eens live te zien in haar functie als speciaal pleitbezorger – ze leek er altijd zo van te genieten, kijk maar:

Foto's (c) Brunopress, Getty Images, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in