De beauty van Prinsjesdag 2009 mocht aanschuiven in het paleis.

Even zwaaien! Het is altijd een bijzonderheidje aan diners in het Koninklijk Paleis: Máxima en co. komen daar onopgetuigd aan, de jurk aan de arm, soms (maar niet vandaag) zelfs make-uploos. Om zich ten paleize helemaal om te kleden en op te tutten voor de aanvang van, in dit geval, het diner met het Corps Diplomatique.

Het werd een roze Taminiau voor dit diplomatieke hoogtepuntje, met erbij de robijnen Mellerio parure.

Article continues after the ad

De jurk droeg Máxima eerder op Prinsjesdag 2009.

Zo'n sleep dwingt meteen wat personal space af. 

En een diner in het Koninklijk Paleis in Amsterdam heeft wél allure #visitekaartje

Prinses Beatrix was ook aanwezig, in zo te zien een prachtige Sheila de Vries.

Die haar fabuleus stond. We roepen het wel vaker: 'Draag kleur!'

Koningin Máxima kwam vandaag rechtstreeks vanuit Beverwijk, waar ze vanmiddag langsging bij het Nova College. Ze sprak daar met scholieren en studenten over hun mentale gezondheid en de invloed daarvan op hun leerprestaties. Ook deed ze mee aan een brainstormsessie.

Máxima is erevoorzitter van Stichting MIND Us, dat wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is.

Het was Máxima's tweede agendapunt van de dag, want vanochtend was ze ook al bij een evenement van Wijzer in geldzaken, waar ze óók erevoorzitter is.

Een lange koninklijke dag dus, waarbij we de complete galalook van de koningin pas bij de exit te bewonderen was.

Beeld: ANP/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in