Of de krultang ook in Nederland wat vaker kan worden ingezet? 

Koningin Máxima is vandaag samen met premier Mario Draghi van Italië host van het G20 side-event ‘Supporting SMEs and women-owned businesses to build back better’ geweest.

Ze hield in aanwezigheid van regeringsleiders een korte toespraak over wat nodig is voor herstel en groei van het midden- en kleinbedrijf en hoe het mkb financieel weerbaarder gemaakt kan worden.

Wereldwijd is het mkb belangrijk voor de werkgelegenheid en vervult het een grote rol in het economisch herstel van landen tijdens en na de coronacrisis.

Article continues after the ad

Onderzoek van de Wereldbank Groep toont aan dat veel kleine bedrijven in negatieve zin door de crisis zijn geraakt, in het bijzonder die van vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden.

In haar toespraak (hij is om onverklaarbare redenen in zijn geheel niet te delen, maar je kunt in de link Máxima een boks zien delen met Angela Merkel) ging HM onder meer in op het belang van innovatieve financieringsvormen voor bedrijven die bij een bank geen lening kunnen krijgen. Dit belemmert hen in hun groei- en ontwikkelingsmogelijkheden. De vrouw met wie ze in het begin overlegt is haar nieuwe particulier secretaresse Xiaoling Wu. 

De look van vandaag was een nieuw jumpsuit van Costarellos Ook vroeg ze aandacht voor het coachen van ondernemers om de bedrijfsvoering te verbeteren en de productiviteit te vergroten. Andere aandachtspunten zijn scholing van werknemers zodat zij goed inzetbaar blijven, arbeidsmarktmobiliteit en het belang van digitalisering.

Koningin Máxima is al sinds donderdag in Rome voor meetings in haar rol als VN-pleitbezorger voor inclusieve financiering.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in