Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningin Máxima leent jurk uit aan Kunstmuseum

En het is een beeldje van Jan Taminiau. Je kunt veel van koningin Máxima zeggen, maar niet dat ze haar garderobe niet gul uitleent aan musea. Nieuwste pronkstuk dat over een paar dagen van dichtbij te bewonderen is, is avondjurk die ze tijdens het staatsbezoek aan India droeg.  Het gaat om de gro...

Koningin Máxima leent jurk uit aan Kunstmuseum

En het is een beeldje van Jan Taminiau.

Je kunt veel van koningin Máxima zeggen, maar niet dat ze haar garderobe niet gul uitleent aan musea. Nieuwste pronkstuk dat over een paar dagen van dichtbij te bewonderen is, is avondjurk die ze tijdens het staatsbezoek aan India droeg. 

Het gaat om de groen met zilveren jurk die de koningin droeg tijdens haar staatsbezoek aan India twee jaar geleden. De jurk is van de Nederlandse modeontwerper Jan Taminiau. Hij maakte de jurk in Indiase stijl. Het gewaad is namelijk geïnspireerd op de sari; een bekend kledingstuk voor vrouwen in Azië.

Vanaf zaterdag 9 oktober is de jurk te zien tijdens de modetentoonstelling Global Wardrobe - De wereldwijde modeconnectie in het Kunstmuseum in Den Haag. 

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in