Prinses Benedikte zit er wel wat scharrig bij…

Hoewel het moederhart van koningin Máxima vast wel even zal samenknijpen bij het idee dat haar middelste dochter Alexia binnenkort (of is ze er misschien al?) op het Atlantic College in Wales aan tafel schuift, is ze vermoedelijk ook trots op haar.

"Ze heeft van mij die nieuwsgierigheid en wil nieuwe dingen ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten", zei Máxima over Alexia in haar verjaardagsinterview met Matthijs van Nieuwkerk. Waarbij meespeelt 'dat ze misschien een beetje meer de vrijheid zoekt'.

Article continues after the ad

Wat Alexia wil worden, weet ze nog niet. Wel is volgens haar moeder duidelijk dat ze na de twee jaar in Wales weer terugkomt naar Nederland. "Ze wil hier gaan studeren."

Het wachten is op een trotse foto (met een reuze awkward tiener) bij de poort van de kostschool, zoals die in 1983 ook van koning Willem-Alexander werd gemaakt, want royals zijn dol op continuïteit.

En ze zijn net zo trots op hun kinderen als 'gewone' ouders als een kind het goed doet. Prinses Benedikte van Denemarken zat tenminste aan de buis gekluisterd tijdens de Olympische Spelen, waar haar jongste dochter prinses Nathalie zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg, de nationale coach van de dressuurploeg was. Dit toch wat kale kamertje is in Kasteel Berleburg. Royaal leven is ook niet meer wat het geweest is. 

Koningin Rania zegt over Iman en Salma: "Als ik mijn meisjes in de buurt heb, zijn liefde en gelach nooit ver weg. Ik ben erg trots dat ze hun eigen weg weten te vinden." Iman studeert in Amerika, Salma zit bij de luchtmacht. 

Nieuwe rangorde: moeder Sophie, gravin van Wessex, in het kleine rijtuig en haar dochter Lady Louise in het grote. "Ik ben zo trots op haar, ze heeft hier eindeloos voor getraind," zegt ze over Lou.

Prinses Ingrid van Noorwegen won vorig jaar goud in de NM finale voor Junior Women en haar moeder Mette-Marit was bijna nog blijer dan zij: "Ze heeft het geweldig gedaan, maar ze is dan ook een echte doorzetter."

Toen prinses Leonor van Spanje in 2020 de Orde van het Gulden Vlies (een hoge ridderorde) van haar vader koning Felipe kreeg, stond koningin Letizia er ronduit bij te glimmen (zusje Sofia was óók trots).

Koningin Elizabeth heeft altijd een speciale band met haar enige dochter gehad…

… en het was dan ook een hoogtepunt voor de paardenmeisjes dat de Queen in 1971 de Raleigh Trophy aan prinses Anne mocht uitreiken #proudmum

Foto's (c) Getty Images, Kongehuset 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in