Haar schema vraagt om een koffer vol powerpakken.

Officieel was koningin Máxima op 23 september 2021 voor het laatst in de Verenigde Staten, toen ze haar jaarrapport aanbood aan António Guturres, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, toen nog stevig bemondkapt. Privé was ze er vermoedelijk sinds nog een paar keer, iets met een oudste dochter, tussenjaar, stages, vriendje et cetera.

Maxima bij de VN in januari 2007; in april is prinses Ariane geboren.

Article continues after the ad

Morgen is het weer business as usual: Máxima bezoekt van dinsdag 22 tot en met donderdag 24 maart Washington D.C. en New York voor haar werkzaamheden als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Belangrijkste onderwerpen zijn de bijdrage van (digitale) financiële inclusie aan het economisch herstel na de coronapandemie en financiële gezondheid.

Ook 2007, einde van het jaar en moeder van drie.
 

Powervrouwen onder elkaar

Woensdag heeft HM een ontmoeting met de minister van Financiën, Janet Yellen. Zij spreken over het belang van de meetbaarheid van financiële gezondheid in het beleid van overheden en toezichthouders.

Op initiatief van koningin Máxima is in 2020 de Financial Health Working Group opgericht die het thema als volgt omschrijft: ‘Financiële gezondheid verwijst naar de mate waarin een huishouden controle heeft over de dagelijkse inkomsten en uitgaven, veerkracht heeft om financiële tegenslagen op te kunnen vangen, in staat is om financiële doelen te bereiken (bijvoorbeeld sparen voor een opleiding) en vertrouwen heeft in de financiële toekomst’.

Máxima bij de VN in 2014, met toenmalig secretaris-generaal Ban Ki-moon

Daarna gaat HM door naar Washington, voor gesprekken met vertegenwoordigers van internationale ontwikkelingsorganisaties met wie zij als UNSGSA samenwerkt, waaronder de hoofden van het Internationaal Monetair Fonds, de Consultative Group to Assist the Poor en de algemeen directeur Ontwikkelingsbeleid van de Wereld Bank Groep. Het wordt dus veel zeulen met financiële dossiers.

Máxima na een diner in VN-verband, NY 2017

Op donderdag is Máxima dan weer in New York voor een ontmoeting met Guterres, over het belang van haar werkzaamheden als UNSGSA. De coronacrisis heeft hier een extra dimensie aan gegeven, maar ook financiële inclusiviteit en financiële gezondheid staan als onderwerpen op de agenda.

Maxima bij de VN in 2012, party down under, business on top.

Kortom, drie pittige vergaderdagen met ook nog heel wat reizen tussen – we vermoeden dat ze de nodige powerlooks aan het inpakken is met haar kamenier Jolanda. Zoals…

Het Claesje dat we naar ál onze vergaderingen zouden willen dragen. 

Misschien deze met een andere bad-ass broche om het iets minder Carrie in Sex and the City te maken?  

Dit zegt ook wel: 'Laten we snel het een en ander afhameren.'

Of andere deze met fris wit eronder, voor het betere don't mess with me-effect. 

Nu is HM vrij onvoorspelbaar, ze ging in deze olijke dansjurk waaraan alleen de maracas ontbraken naar de Global Entrepreneurship Summit. Dus we kunnen de komende dagen van álles verwachten - yay! 

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in