Roze-rode flower power daar in Griekenland!

Koningin Mathilde ging op kleurrijk tijdens haar eerste dag in Griekenland. Ze koos een prachtige zwierige jurk van NATAN in een lekkere felle kleur. Maar zoals dat wel vaker gaat met het werk van heer Vermeulen, was ze niet de eerste.

Het moet soms lastig zijn als Belgische koningin dat een Belgisch royalproof modemerk als NATAN ook favoriet is bij Die Andere Koningin van de Lage Landen. Anders had ze wellicht het alleenrecht op de designs van Edouard Vermeulen gehad, nu moet ze die delen met onze eigen Máxima.

Article continues after the ad

Dat levert soms grappige dubbelingen op, zoals deze tweelinglooks in Oman/Dubai. En zorgde ervoor dat Nederlandse Máxima-watchers bij het zien van de kiekjes uit Griekenland direct het lookbook van NATAN erbij grepen.

De jurk van koningin Mathilde is de Gabin, uit het Spring/Summer-seizoen van 2021. Máxima kocht dat seizoen ook de Gabin, maar dan anders dan in het lookbook wél in dezelfde kleur.

Koningin Máxima droeg haar nieuwe Natan in september 2021 voor het eerst tijdens een streekbezoek in Deventer en trok de beauty twee weken geleden nogmaals uit de kast voor de Four Freedoms Awards in Zeeland. Meestal is dat een signaal dat ze een jurk nog veel vaker gaat dragen, als ze dat zo kort op elkaar al doet.

Koningin Mathilde was trouwens eerder: zij droeg haar Gabin al in juni 2021 voor het eerst. Ook bij haar werd het een favoriet: ze droeg de jurk op de foto die werd vrijgegeven voor haar 22-jarig trouwjubileum met koning Filip...

...en op de Belgische royalkerstkaart van dat jaar.

We snappen de obsessie van Máxima en Mathilde helemaal, zeker nu. Want zo'n kleurrijke fladderjurk met plooien is een hele fijne om in het arsenaal te hebben in het voorjaar. Een who wore it better is niet nodig: ze stralen allebei. Hopelijk kunnen ze allebei zelf ook lachen om hun gedeelde smaak.

Beeld: Brunopress/Belgische Monarchie/NATAN

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in