Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koning Willem-Alexander wint OUT Media Award 2019

Mooi, hoe Zijne Moderne Majesteit in het leven staat. Gezien het feit dat Koning Willem-Alexander 'verbinden' een van zijn belangrijkste taken acht, zal 'm dit goed doen: hij heeft de OUT Media Award van 2019 gewonnen. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt door de Europese tv zender voor de gay en...

Koning Willem-Alexander wint OUT Media Award 2019

Mooi, hoe Zijne Moderne Majesteit in het leven staat.

Gezien het feit dat Koning Willem-Alexander 'verbinden' een van zijn belangrijkste taken acht, zal 'm dit goed doen: hij heeft de OUT Media Award van 2019 gewonnen.

Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt door de Europese tv zender voor de gay en open-minded: OUTtv. Hij gaat naar een bekende persoon die zich in de media positief uitspreekt over de LHBT+ community. Meer dan 3.000 LHBT+-ers brachten de afgelopen weken online hun stem uit en met meer dan 2.000 voorkeurstemmen won ZM ruim als de meest LHBT+-vriendelijke mediapersoonlijkheid van 2019.

Koning Willem-Alexander heeft de prijs deels te danken aan de speech die hij eind september hield voor wereldleiders bij de VN waarin hij opriep de rechten van seksuele minderheden te beschermen. 'Aangezien deze rechten wereldwijd onder druk staan en LHBT+’ers in landen als Polen, Hongarije en de Verenigde Staten vanuit de overheid worden gediscrimineerd, is het belangrijk dat er tijdens de VN-top een positief geluid te horen was,' aldus de zender.

Willem-Alexander heeft inmiddels ook al gereageerd op de prijs.  Eerdere winnaars waren ex-Songfestivalwinnares Conchita Wurst, meidengroep K3 en VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck.

Foto's (c) ANP, OUTtv

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in