We hoeven ons geen zorgen te maken over koningin Máxima, die vrijdag verstek moest laten gaan tijdens NLdoet omdat ze herstelt van een kleine medische ingreep die gepland stond.

“Het gaat goed met haar. Echt goed, maar de dokter vond het beter dat ze even rust nam. U hoeft zich geen zorgen te maken,” zo vertelde de koning gisteren over koningin Máxima.

Article continues after the ad

De Rijksvoorlichtingsdienst meldde vrijdagmiddag dat de koningin haar man niet zou vergezellen tijdens zijn bijdrage aan de vrijwilligersactie. 

Vrijwilligerswerk bij de kinderboerderij

Koning Willem-Alexander heeft vrijdagmiddag - deels in de stromende regen - vrijwilligerswerk gedaan bij kinderboerderij De Veenweide in Soest. Hij kwam daar als 6-jarige al eens en zijn ouders hebben begin jaren zeventig bijgedragen aan de totstandkoming.

Oma koningin Juliana gaf in die tijd zelfs een bokje cadeau. “Het was leuk hier als vrijwilliger een bijdrage te kunnen leveren,” zo liet de koning weten.

'Afkoelende regen'

Hij stak de handen uit de mouwen in de Sprookjestuin van de kinderboerderij, die op initiatief van buurtbewoners wordt uitgebreid en vernieuwd. Willem-Alexander sloeg onder meer palen rond de nieuwe paddenpoel en sjouwde daarna met een kruiwagen zaagsel om paden aan te leggen.

“Gelukkig was het niet al te warm en was er afkoelende regen,” merkte de koning bij vertrek op.

Zijn moeder prinses Beatrix, broer prins Constantijn en zijn neef prins Bernhard en diens vrouw prinses Annette, deden eerder op de dag in Huizen mee aan NLdoet.

Lees ook: '20 minuten per dag buiten zijn maakt je gelukkiger' 

Beschermpaar

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds. De koninklijke familie doet ook elk jaar mee aan NLdoet. “Het is belangrijk om een keer per jaar aandacht te vragen voor vrijwilligers,” aldus Willem-Alexander.

Bronnen: BuzzR, NLdoet, koninklijkhuis.nl
Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in