Toch handig om een eigen vliegtuig te hebben.

Even geen boot, geen zonnende gezinsleden en geen Griekenland: koning Willem-Alexander - met een aanzienlijk dunnere baard dan we van hem gewend zijn - heeft zijn vakantie onderbroken om de nationale herdenking van de capitulatie van Japan op 15 augustus 1945 bij te wonen.

Article continues after the ad

Gisteren vertrok de PH-GOV al naar Griekenland om hem op te halen...

...en ZM moest de wekker zetten want het is ook nog even een eindje van Kranidi naar Athene. Hij landde iets over tienen op Schiphol en toen was het húp met de hofauto naar Den Haag.

Daar legde ZM de eerste krans bij het Indisch Monument in Den Haag.

Met de capitulatie van Japan kwam vijfenzeventig jaar geleden een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Daarmee was het gehele Koninkrijk der Nederlanden op 15 augustus 1945 bevrijd. De Stichting Nationale Herdenking 15 Augustus 1945 organiseert jaarlijks een herdenking voor alle slachtoffers van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië.

De schoolvakantie van de A'tjes duurt nog tot en met 30 augustus, dus het regeringsvliegtuig bleef op Schiphol gewoon klaar staan voor de terugvlucht naar Griekenland - die zit vanavond gewoon weer aan de ouzo. 

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in