ZM wilde zijn waardering uitspreken voor hun inzet.

Het komt niet zo vaak voor dat de koninklijke agenda wordt opengebroken, maar de manier waarop dit weekend in Rotterdam is huisgehouden door 'demonstranten' vroeg toch om actie.

Het bezoek stond in het teken van de ongeregeldheden die afgelopen weekend in deze stad en andere gemeenten ontstonden na demonstraties tegen de coronamaatregelen.

Article continues after the ad

De koning sprak tijdens het bezoek zijn waardering uit voor de inzet van de betrokken (hulp)diensten en toonde zijn medeleven met getroffen ondernemers.

In Rotterdam braken in de avond van 19 november ongeregeldheden uit tijdens en na een coronademonstratie. Politiemensen werden aangevallen en vernielingen werden aangebracht aan winkels en horecazaken op en rond de Coolsingel. De ME werd ingezet en er werden 51 arrestaties verricht.  

ZM liet zich op het stadhuis door burgemeester Aboutaleb, de politiechef Eenheid Rotterdam, de directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de directeur Veiligheid van de gemeente Rotterdam informeren over de situatie van afgelopen weekend.

Vervolgens vertelden direct betrokkenen van politie, hulpdiensten (brandweer en ambulance) en stadsbeheer (reinigingsdiensten en technisch onderhoud) aan de Koning over hun ervaringen met de ongeregeldheden en over hun aanpak en de onderlinge samenwerking die daarbij plaatsvond.

Daarnaast kwamen vertegenwoordigers van ondernemers aan het woord over de impact van de rellen en de ontstane schade bij winkeliers en horeca.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in