Het was wel even improviseren met de anderhalve meter-regel.

Aan uitblinkers geen gebrek dit jaar, zodat koning Willem-Alexander en koningin Máxima nóg een lichting Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie een lunch hebben aangeboden. 

De 26 genodigden hebben de afgelopen periode een prijs of andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in uiteenlopende sectoren zoals kunst & cultuur, media, wetenschap, sport en bedrijfsleven. Onder hen was illusionist Hans Kazàn. In oktober kreeg hij de Fred Kaps Ring, een prijs die wordt toegekend aan mensen die een belangrijke betekenis voor het goochelaarsvak hebben gehad. 

Article continues after the ad

Om ons aangenaam bezig te houden werd er slechts één foto vrijgegeven, die meteen als zoekplaatje dient. De koning zit aan de tafel links achterin en de koningin aan de tafel rechts achterin. Als je dan toch een fotograaf hebt rondlopen, wees dan wat minder knieperig met beeld van het gezelschap, RVD. 

Tot de genodigden behoorden deze keer onder anderen de Wereld- en Olympisch kampioen BMX, de winnaars van de European Cartoon Award en de wetenschappelijke Spinozapremie, die van de P.C Hooftprijs voor beste dichter, die van de Zilveren Nipkowschijf voor beste programmamaker en de winnaars van de theaterprijs Louis’Or en de dansprijs de Gouden Zwaan. 'A mixed bag' noemen ze dat in het Engels. Wij zeggen: Allerhande Uitblinkers! 

Foto (c) RVD

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in