Oranjes bij het Nederlands Balletgala.

We hadden geen idee dat koning Willem-Alexander zo'n liefhebber van dans was. Maar hij was vanavond toch ready, able en wakker met zijn moeder, prinses Beatrix, bij de 23e editie van het Nederlands Balletgala van Stichting Dansersfonds ’79 in het DeLaMar in Amsterdam.

Het Nederlands Balletgala is dit jaar opgedragen aan alle Nederlandse dansers en in Nederland werkzame dansers, voor wie oefenen en de mogelijkheid om op te treden door de coronacrisis onder druk kwamen te staan. De prinses droeg een rok waarmee ze zó de charleston had kunnen dansen...

Article continues after the ad

... en de QR-codes kwamen er gewoon aan te pas, net als voor de andere bezoekers.

Tijdens het Balletgala waren onder meer optredens te zien van Het Nationale Ballet, de Junior Company van Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater, Introdans, Scapino Ballet Rotterdam en Conny Janssen Danst. Ook worden tijdens het gala aanmoedigingsprijzen uitgereikt voor veelbelovende dansers en een prijs van verdienste aan een danser of choreograaf als blijk van lof.

Stichting Dansersfonds ’79 is opgericht om dansers die vanwege leeftijdsredenen of hardnekkige blessures hun danscarrière moeten beëindigen, financieel te ondersteunen en om jonge dansers te stimuleren en ondersteunen. Zo biedt het fonds jong danstalent studiebeurzen en geldprijzen om internationaal topniveau te kunnen behalen. Eén van de middelen om fondsen te werven is het Balletgala. En in dat geval helpt het altijd om een paar royals uit de eredivisie over de vloer te hebben.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in