Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koning: 'De Gouden Koets zal voorlopig niet meer rijden'

Maar zeg nooit nooit: 'Simpelweg historische objecten en symbolen verbannen is beslist geen oplossing' Koning Willem-Alexander heeft in een videoboodschap laten weten dat de Gouden Koets voorlopig niet zal rijden. Volgens de koning is Nederland daar namelijk nog niet klaar voor. De Koning licht z...

Koning: 'De Gouden Koets zal voorlopig niet meer rijden'

Maar zeg nooit nooit: 'Simpelweg historische objecten en symbolen verbannen is beslist geen oplossing'

Koning Willem-Alexander heeft in een videoboodschap laten weten dat de Gouden Koets voorlopig niet zal rijden. Volgens de koning is Nederland daar namelijk nog niet klaar voor.

De discussie over de koets - en dan met name over het gewraakte paneel dat de koloniale tijd van Nederland zou verheerlijken - is duidelijk niet aan de Royal Historicus voorbijgegaan.

Dat de Gouden Koets helemaal verdwijnt lijkt geen optie. "Het heeft geen zin om wat gebeurd is door de bril van onze tijd te veroordelen. Simpelweg historische objecten en symbolen verbannen is beslist geen oplossing," aldus ZM.

Foto (c) RVD, PPE Agency 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in