Inkijkje in het leven van de toekomstige koningin.

Hoe ziet het dagelijkse leven van prinses Amalia er uit? Wat zijn haar hobby’s en hoe was haar schooltijd? En wat staat haar te wachten als toekomstige troonopvolger?

De Net5-documentaire Prinses Amalia: tiener op weg naar de troon geeft, precies een dag voor haar achttiende verjaardag, antwoord op deze vragen door een uniek inkijkje in het leven van onze troonopvolger. Deze special laat openhartige gesprekken zien met degene die Amalia van heel dichtbij hebben meegemaakt.

Article continues after the ad

Op 7 december wordt prinses Amalia achttien jaar. Vanaf deze dag kan zij officieel geroepen worden tot het koningschap zodra koning Willem-Alexander van de troon afstapt.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben Amalia een zo normaal mogelijke jeugd willen geven, maar hoe vertaalt dit zich in de praktijk wanneer je leven onder een vergrootglas ligt? Zo zijn er speciale regels voor het gebruik van social media en beperkingen door persoonsbeveiliging. En dat in combinatie met een toekomstbestemming die al vanaf haar geboorte vastligt.

Prinses Amalia: tiener op weg naar de troon is te zien op maandag 6 december om 20.30 uur bij Net5 en op KIJK.nl

Foto's (c) Brunopress, Getty Images, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in