Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Jetlag of niet, Máxima straalt in het Rijksmuseum

Het was een goed gevulde dag voor HM! Natuurlijk, ze heeft een auto met chauffeur, geen parkeerstress en thuis is alles goed geregeld. Maar toch is het voorstelbaar dat koningin Máxima vanavond dolgraag in een joggingbroek in slaap was gevallen voor Netflix. Het werd echter een chic zwart pak (ee...

Jetlag of niet, Máxima straalt in het Rijksmuseum

Het was een goed gevulde dag voor HM!

Natuurlijk, ze heeft een auto met chauffeur, geen parkeerstress en thuis is alles goed geregeld. Maar toch is het voorstelbaar dat koningin Máxima vanavond dolgraag in een joggingbroek in slaap was gevallen voor Netflix.

Het werd echter een chic zwart pak (een wijde broek met daarop een lange tuniek met kant en bloemdecoraties) van Natan op repeat voor een avond vol officiële agendapunten.

Zo sprak ze in het Koninklijk Paleis Amsterdam met de president van de Europese Centrale Bank (ECB), Christine Lagarde, over diverse onderwerpen in het kader van financiële inclusie.

Koningin Máxima is speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA).

Daarna ging ze, samen met koning Willem-Alexander, door naar het Rijksmuseum voor een diner dat daar werd gegeven door de Raad van Bestuur van de Europese Centrale Bank. 

En om eerlijk te zijn zat ze er frisser bij dan haar wederhelft...

... die met Pinksteren in Washington zat en oogde alsof hij nog kampte met wat jetlag. Waar HM toch meer last van moet hebben gehad, na een paar dolle dagen die niet geheel volgens plan liepen. Denk aan het weekend met prinses Ariane in Argentinië en de stress over de terugvlucht met KLM die door technische problemen niet doorging, zodat ze pas een dag later en óók nog met vertraging konden boarden.

Het kind dat om die reden niet op tijd weer in de schoolbanken zat, twee werkbezoeken die niet konden doorgaan waarvan er eentje – voor Schuldenlab, uitgerekend iets wat haar zeer aan het hart gaat - bliksemsnel online moest worden geïmproviseerd.

De Oranjes zijn erg van je aan afspraken houden en op tijd komen – dit moet aan haar hebben gevreten.

En toen ze vandaag eindelijk weer in Nederland was (het is tenslotte even vliegen vanuit Buenos Aires) was het racen om even door de wasstraat te gaan en op tijd én royally representatief het Majoor Bosshardthuis in Amsterdam te openen. Waarom moeten we bij deze sieradenset toch altijd aan koningin Juliana in haar gloriejaren denken? 

Een theetje ging er dan ook best in. En misschien ook een paar dubbele espresso's, gezien het feit dat ze óók Lagarde nog sprak, voor ze naar het diner ging waar - in een schitterend decor - vooral toespraken werden geserveerd...

...van president van DNB en gastheer, Klaas Knot, de president van de ECB, mede-gastvrouw Christine Lagarde, minister-president Mark Rutte en de directeur van het Rijksmuseum, Taco Dibbits. En morgen? Business as usual: werkbezoek in Amstelveen.  

Foto's (c) PPE Agency 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in