Ivanka Trump komt vandaag (woensdag) naar Den Haag om de Global Entrepreneurship Summit te sluiten. Máxima opende het gebeuren, en in het AD vertelt de first daughter over haar vriendschap met onze koningin.

Het congres GES wordt georganiseerd door Amerika én gastland Nederland. En aangezien de first family toch dichtbij was (Donald, Melania, Ivanka én de andere Trumps waren op bezoek bij Buckingham Palace) wilde Ivanka wel langswippen voor de afsluiting.

Article continues after the ad

Het AD kreeg vooraf toestemming voor een mailinterview met de dochter van de president, en vroeg haar ook naar haar band met onze koningin. De twee zijn meermalen samen gespot op evenementen zoals de Vrouwentop W20.

,,Ik heb Hare Majesteit in maart 2017 voor het eerst ontmoet bij de W20", deelt Ivanka met de krant. "Dankzij onze gedeelde interesses en het feit dat we ons allebei inzetten voor de economische zelfstandigheid van vrouwen, is sindsdien een geweldige relatie ontstaan."

Dat de twee goed met elkaar door een deur kunnen blijkt wel uit de foto's waar ze voor poseerden. Ivanka is er vol van, zoveel is wel duidelijk. "Ik bewonder haar passie, moed en leiderschap. En ik waardeer onze vriendschap.’’

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in