Er was niemand van de koninklijke familie aanwezig.

Er is ingebroken in vakantiehuis van de koninklijke familie in Toscane. Dat bevestigt de RVD, na berichtgeving door Italiaanse media. Er was niemand van de koninklijke familie aanwezig tijdens de inbraak.

De Oranjes vierden er al vele zomervakanties, zoals hier in 1980. De RVD wil verder niets zeggen over de inbraak. De inbraak op het landgoed van de Oranjes heeft vorige week in de nacht van zaterdag op zondag plaatsgevonden. De criminelen zouden niets waardevols hebben meegenomen. Ze zijn gevlucht met een terreinwagen die op het landgoed stond. Die wagen is later door de Italiaanse politie teruggevonden.

Article continues after the ad

In 2011 werd de zomersessie er ook gehouden. Het huis in Toscane is in bezit van koning Willem-Alexander, prins Constantijn en Luana en Zaria, de dochters van de overleden prins Friso. Het is in 1975 in bezit van prinses Beatrix gekomen die er elk jaar vakantie viert en heet Rocco dei Draconi, een variant op Drakensteyn. 

Foto's (c) PPE Agency, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in