Er wordt steeds meer uitgepakt, door Máxima en co.

Het is hét koninklijke fotomoment van het jaar. De vrijdag waarop Willem-Alexander, Máxima, Amalia, Alexia en Ariane op het gras van Huis ten Bosch (en eerder De Eikenhorst) verschijnen voor de jaarlijkse zomerfotosessie, voor ze vertrekken naar Griekenland.

Article continues after the ad

Natuurlijk, Koningsdag is ook een groot fotomoment, en de jaarlijkse skivakantie in Lech óók. Maar de leukste foto's komen de laatste jaren toch echt in juli. Dat vinden wij, maar dat vinden onze lezers duidelijk ook.

Want wat worden alle berichten over de zomerfotosessie van 2020, de looks van Máxima en de prinsessen en de leuke momentjes behind the scenes goed gelezen. We smullen er met z'n allen van, en met reden: het Oranje-plaatje lijkt elk jaar mooier, meer gecureerd en gelikter te worden (al is er ook heus ruimte voor leuke onbewaakte momentjes).

Het is niet altijd zo geweest, met de zomerfotosessie. Toen de meiden kleiner waren, was er wél ruimte voor leuke locaties (op het strand bijvoorbeeld), maar bleef de modeparade, zelfs bij Máxima, een beetje uit.

2015: een heel ander plaatje

Maar wat begon als een uitwisselmomentje (jullie mooie foto's van het koninklijk gezin, wij een ongestoorde zomervakantie) is inmiddels uitgegroeid tot een waar mediacircus vol dringende fotografen (in coronatijden minder gelukkig), uitverkochte jurken en buitenlandse aandacht.

De berichtgeving in Argentinië over de Oranjes zal je niet ontgaan zijn, maar de foto's van de zomerfotosessie van de Oranjes gaan al jaren de hele wereld over. Wat heeft Máxima nu weer aan, is sinds een paar jaar de hamvraag. Majesteit heeft er echt een modemomentje van gemaakt.

2016 was ook nog een stuk minder gelikt

De drie A's deden de rest. Want nu de prinsessen ouder worden (Amalia is 16, Alexia 15 en Ariane 13) laten zij ook steeds meer hun eigen modegevoel zien, en verandert de nederige zomerfotosessie van weleer in een soort van royal catwalk waarin Máxima langzaam iets meer naar de achtergrond verplaatst.

2017: een verschuiving naar een meer gecureerd kiekje

Dat belooft nog wat voor de komende jaren, want we kunnen nog even vooruit voor de meiden uit huis gaan, en het verschil tussen de zomerfotosessie van, zeg, vier jaar geleden en nu is al enorm.

In de tussentijd genieten we er maar lekker van. Net als van de oude throwbackfoto's waarvan je je nu al bijna niet meer kunt voorstellen dat ze van slechts vijf jaar geleden stammen. Andere tijden in kwadraat.

2018 en 2019: fashion baby!

Op de foto's van 2020 kunnen we in elk geval wel even teren tot de Oranjes eind augustus, begin september weer terugkeren in de Nederlandse spotlights. Spotlights die op deze manier met het jaar feller gaan schijnen.

Beeld: Brunopress/RVD

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in